Femke's konijnen- & caviaopvang

Vakantieopvang in Lelystad

 

Wie zijn er welkom in de opvang?

Wij bieden opvang aan cavia's en konijnen.

 

Vaccinatie eisen voor het konijn

Uw konijn is alleen welkom wanneer u met een vaccinatieboekje aan kunt tonen dat deze goed gevaccineerd is. Dit houdt het volgende in:

Gevaccineerd tegen zowel myxomatose als VHD / RHD type 1 én type 2!

Let op de geledigheidsduur van de gebruikte vaccins.

Huisvesting tijdens de opvang

Is uw dier gehuisvest met een andere cavia of konijn, dan worden ze tijdens de opvangperiode uiteraard niet van elkaar gescheiden. Ze krijgen een hok voor hun samen. Wel zo gezellig!

Onze verblijven

De buitenverblijven staan de gehele dag in de schaduw. De verblijven kan ik regen en winddicht maken d.m.v plastic schermen. De verdiepingen voor de opvangdieren zijn zo gebouwd dat de tussenschotten verwijderd kunnen worden. Mocht uw dier komen terwijl er geen andere logee's zijn, dan heeft hij dus extra ruimte! De hokken zijn voorzien van tegels, waardoor ze in de zomer lekker koel zitten. Daarnaast zijn de hokken goed te reinigen.

Blauwe hokken: 3 verblijven van 90x50 cm & 4 verblijven van 135x50 cm

 

Binnenhokken:

6 hokken van 50x80 cm

 

De verzorging en voeding tijdens de opvangperiode

Tijdens het verblijf zorgen wij ervoor dat de logee’s niets te kort komen.
Iedere dag krijgen ze een verschoond hok, vers water, krachtvoer, hooi en wat lekkers (groente en/of fruit) te eten.
Voor de opvangperiode moet u zelf voldoende krachtvoer meebrengen. Zouden we een acute overstap maken naar een ander soort voer, dan kan dit maagdarm problemen veroorzaken.
Het is verstandig de eigen waterfles en etensbak van uw cavia/konijn mee te nemen. Ook als uw dier een eigen huisje of toiletje heeft, dan is het verstandig dat u deze meebrengt.

Naast een goede hygiëne en voeding krijgt uw dier ook aandacht op maat. Alle dieren worden regelmatig opgepakt om te kijken of het goed met uw dier gaat. Maar daarnaast kijken we naar wat het dier gewend is. Dieren die thuis dagelijks worden opgepakt, zullen wij ook dagelijks pakken. Maar is uw dier dit niet gewend, dan respecteren wij dit.

Kosten voor de opvang

Wilt u weten wat het precies gaat kosten, wanneer uw dier hier verblijft? Stuur mij dan een mail met de periode dat u weg bent (het aantal dagen) en vertel om hoeveel dieren het gaat. U kunt ook kijken bij tarieven.

Wat krijgt uw dier (dagelijks) van ons?

Wat moet u zelf verzorgen

Extra zorg

Wanneer uw dier dagelijks extra zorg nodig heeft, dan vragen wij hiervoor een vergoeding.

Het kan zijn dat er van te voren al bekend is dat uw dier extra zorg nodig heeft, maar het kan ook voorkomen dat de behoefte hieraan ontstaat tijdens het verblijf. In beide gevallen vragen een vergoeding voor de extra zorg. De vergoedingen kunt u vinden op het inschrijfformulier en bij de tarieven.

Inschrijfformulier

Het inschrijfformulier kunt u aanvragen door een mail te sturen. Dan sturen wij hem toe. Wanneer wij deze ingevuld terug hebben ontvangen, dan is de reservering rond.

Algemene Voorwaarden

Lees de algemene voorwaarden goed door, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Heeft u hier nog vragen over, mail gerust!

 

#Top